Kjedenytt

Fra venstre: Maria Louise Rognerud i Oslo S Utvikling, Remi N. Olsen i Akershus Eiendom, prosjektdirektør Rolf Erik Bugge i Norgesgruppen og markedsdirektør Jørgen Normann- Larsen i Meny.

Meny kapret Bjørvika-lokaler

Meny har sikret seg dagligvarelokalene i «nye Bjørvika» i Oslo. – Vi skal tette hullene der vi ikke er til stede med fullsortimentsbutikker, sier prosjektdirektør Rolf Erik Bugge i Norgesgruppen.

Publisert Sist oppdatert

Meny har inngått kontrakt med eiendomsutvikleren Oslo S Utvikling (OSU) om et lokale på 1700 kvadratmeter i det som nå skal bli Clemenskvartalet, mellom Middelalderparken og fjorden.

Fire forskjellige aktører har vært med i kampen om å få drive dagligvare i disse lokalene: Meny, Coop, Reitangruppen og en utenlandsk aktør. Til slutt var det Meny som sikret seg muligheten.

– Det er veldig vanskelig å finne slike lokaler til vår type fullsortimentsbutikker, som er så sentrale og så nære sentrum. Derfor er denne avtalen veldig viktig for oss. Du finner ikke et mer spennende sted i Oslo nå enn Bjørvika. Her skal vi lage en av kjedens flotteste butikker, sier markedsdirektør Jørgen Normann- Larsen i Meny i en pressemelding.

Det skal bo rundt 500 mennesker i Clemenskvartalet, og prosjektet skal stå ferdig i 2023. Det har vært stor nysgjerrighet blant boligkjøperne om hva slags dagligvare som kommer i området.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan fortelle at Meny kommer til Bjørvika, med alle kvalitetene en slik butikk innebærer. Det var Meny som kunne presentere de beste planene og som viste størst engasjement for Bjørvika, uttaler Maria Louise Rognerud, direktør for bygulv i OSU.

– Det er en stor etterspørsel etter en dagligvarebutikk med et stort ferskvareutvalg her i Bjørvika. Undersøkelser blant boligkjøperne viser at dette er en av de tingene som er viktigst for dem, sier Rognerud.

Et viktig argument for Menys valg var muligheten til å påvirke utformingen av lokalene, før bygget er ferdig.

– Nå får vi helt blanke ark til å utvikle det som skal bli Oslos råeste dagligvarebutikk. Og med en beliggenhet som dette er det naturlig å satse ekstra på måltidsløsninger og andre servicekonsepter, sier Jørgen Normann- Larsen.

Når utbyggingen av Bjørvika er ferdig om noen år vil 10 000 mennesker bo her, og 20 000 vil jobbe her. I tillegg kommer tilreisende og turister.

– Vi er trygge på at kundegrunnlaget i Bjørvika er blant de aller beste i byen, sier Normann- Larsen i pressemeldingen.

Les mer om Bjørvika-avtalen i neste utgave av Dagligvarehandelen.

Powered by Labrador CMS