Kommentar

Gjennom en egen kampanje ønsker Norges Bondelag å oppmuntre til enda flere norske råvarer i butikkene.

Vi vil hedre matbutikkene!

Denne våren vil vi i Bondelaget hedre matbutikker som har et godt utvalg av norske råvarer gjennom å fremheve dem i sosiale medier og kåre lokale vinnere.

Publisert Sist oppdatert

Du som leser denne saken, har anledning til å få en liten tjuvstart og gjøre det lille ekstra så akkurat din butikk blir den som stikker av med oppmerksomheten.

Gjennom en egen kampanje ønsker vi å oppmuntre til enda flere norske råvarer i butikk, og at dere som strekker dere litt ekstra for norsk mat skal få et ekstra løft fra oss. Kanskje din butikk blir kåret til den beste i landet?

Ved å velge norske råvarer til ditt sortiment, gi hylleplass til lokale produsenter og gjennom synliggjøring og god markedsføring av varer i din butikk, har du som kjøpmann muligheten til å gjøre en forskjell for den norske bonden og dine kunder. Norske produkter har strengere krav til dyrevelferd, vårt kjølige klima med lange, lyse sommernetter gir optimale forhold for grønnsaker med lite behov for sprøytemidler, samt korte distanser for transport.

Dette er noe av årsakene til at nordmenn i større grad etterspør norske kvalitetsråvarer. Vi bønder og dere i butikkene er avhengige av hverandre. Vi skal fortsette å sørge for kvalitetsvarer levert til riktig tid, og dere sørger for at vi får avsetning på våre varer. Husk at vi henter det meste av inntektene våre fra markedet. Samtidig har usikre tider internasjonalt økt bevisstheten om behovet for økt selvforsyning og god beredskap. Dette kan dere bidra til!

Vi er klar over at mye styres fra sentralt hold, men har også troen på at dere i butikker, kiosker og utsalg spiller en veldig stor rolle. Både når det kommer til vareutvalg og profilering. Så bruk alle de gode triksene dere har på lager for å fremme salget. Tenk om vi sammen kunne fått til ny salgsrekord for norske varer i vår!

I det siste har det vært flere diskusjoner og mediesaker om prissetting og hvem som sitter igjen med fortjenesten for de varene som selges i butikk. Svaret på det er nok ganske sammensatt og ulikt fra produkt til produkt, men vi ser at dette er noe som engasjerer veldig blant forbrukerne. For oss er det avgjørende at hele kjeden fram til forbruker fungerer optimalt, og at bondens naturlige plass i verdikjeden for mat ikke blir svekket.

Dette angår i aller høyeste grad også dere som kjøpmenn. En rettferdig fordeling i verdikjeden vil kunne trygge forbrukeren og være en fordel for alle parter. Akkurat nå kan det framstå som at dagligvarekjedene prøver å skjule hvem som faktisk sitter igjen med pengene, og det er ingen av oss tjent med. Vi vil som dere ha forbrukerne på lag, og selge gode norske råvarer, til en rettferdig pris både for bonde og butikk.

Vi håper dere tar salgsutfordringen og sørger for ekstra god plassering og markedsføring av de norske produktene i vår. Det er når vi spiller på lag vi gjør det aller best, så la oss vise at vi kan knuse alle tidligere rekorder. På lag med bonden.

Powered by Labrador CMS