Leverandørnytt

35.000 sjokoladeforslag

Freia har for første gang invitert forbrukerne med inn i produktutviklingen, og responsen har vært overveldende.

Publisert Sist oppdatert

«Freias sjokoladeoppfinner» lar folk skape sin egen drømmesjokolade, og etter tre uker har de fått inn over 35.000 forslag til nye sjokolader. Tre vinnere skal blir senere lansert i butikk.

På kampanjesiden til Freias sjokoladeoppfinner kan man velge inntil tre av 63 ingredienser for å sette smak på drømmesjokoladen din. Dette gir mulighet for totalt 41.664 unike kombinasjoner.

— Man kan lage og sende inn så mange sjokoladeoppskrifter man vil, og så langt har vi fått inn forslag fra over 31.000 personer. Vi hadde aldri turt å drømme om et slikt engasjement. Det har allerede gått over all forventning og vi er bare halvveis i kampanjeperioden, sier Christine Innstrand, Produktsjef i Freia. Hennes mål var å nå 4.000 bidrag.

Freia-kampanjen skal gå ut februar. Neste steg blir da utvelgelse og smaking av oppskriftene. Innstrand vil ikke si noe om hvilke smakskombinasjoner som ligger best an. Men hun røper at spesielt havsalt, nøtter og søtsaker er populære ingredienser.

— Det er mange kreative oppskrifter. Hver eneste av de 63 ingrediensene i listen er blitt plukket minst én gang. Det er jo en del utradisjonelle smaker, som estragon, kaffe, chili og tyttebær, sier Christine Innstrand.

De tre nye sjokoladeplatene vil havne i butikkhyllene i løpet av 2021.

Powered by Labrador CMS