Leverandørnytt

Tommy Wikmark fra en av lanseringene til Candy People i 2019, Sandwich bites.

Candy People kjøper godtefabrikk

Candy People AB har kjøpt godterifabrikken Jämtgott AB, som har fabrikk i Östersund i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Jämtgott startet sin produksjon allerede i 1956. De har hatt et samarbeid med Candy People helt siden S-Merke i pose ble lansert på det svenske markedet i 2014. Jämtgott er ellers kjent for merker som Peacemerke og Dragster.

Naturlig partner

Candy People uttaler i en pressemelding at de var den naturlige partneren til å overta Jämtgott og deres merkevarer, og at de er stolte over at produksjonen fortsetter i Sverige med svenske eiere.

– Jämtgott har blitt en del av Candy Peoples DNA. Kombinasjonen av nostalgi, svenskprodusert og utrolig godt er et vinnende konsept som jeg med stolthet vil fortsette å utvikle, sier Jacob Youssef, som er adm. direktør i Candy People AB.

Candy People ble grunnlagt i Malmö i 1982. Fra å være en lokal aktør, er de nå godt etablert både i Sverige og i resten av verden. Candy People Norge ble etablert i 2015.

Lover mer spennende lanseringer

– Hva har dette oppkjøpet å si for kundene i Norge?

– For kundene i Norge, som gjelder alle i servicehandelen, Coop, Norgesgruppen og Rema, så betyr ikke dette noe i praksis på kort sikt, forsikrer Tommy Hanson Wikmark, adm. direktør i Candy People Norge.

– Men vi styrer nå utviklingen og lanseringen av produkter selv, noe som i framtiden vil gi mange spennende lanseringer både innpakket og ikke minst til KBS, hvor vi er markedsleder på smågodt. Fabrikken har alltid vært en favoritt innen smågodt. Men på grunn av kapasitetsproblemer har vi måttet konsentrere oss om innpakkede produkter de siste årene, utdyper Wikmark.

Nå planlegger morselskapet å investere stort i fabrikken i Östersund.

– Det vil uten tvil gjøre oss morsommere og mer innovative. Endelig skal vi få jobba med prosjekter som vi har tenkt på i mange år. Det tar litt tid å utvikle produktene, men kundene våre har mye godt i vente, lover Tommy Hanson Wikmark.

Powered by Labrador CMS