Leverandørnytt

Pakker 24 millioner egg i ukene før påske

Norturas anlegg på Heimdal, Rakkestad og Hå pakker i disse dager egg på spreng til påskeuken.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har nå full produksjon på alle pakkeriene og vi utnytter hvert eneste egg som blir produsert ute hos våre 380 eggbønder. I år forventer vi å utlevere cirka 1500 tonn egg på de siste to ukene før påskeuka, sier direktør for egg Bjørn Tore Hansen i Nortura i en pressemelding.

Med en gjennomsnittsvekt på cirka 63 gram per egg, utgjør dette cirka 24 millioner egg, skriver Nortura i en pressemelding.

I år har salget av egg i ukene i forkant av påskesalget vært høyere enn tidligere år. Salgskampanjer på egg hos de ulike kjedene er hovedgrunnen til dette. Det har ført til at flere forbrukere i forkant av påskesalget har økt innkjøp av egg.

– Påsken er høysesong for Prior egg. Våre tall viser at forbruket av egg dobles i påsken sammenlignet med resten av året, og at nordmenn i snitt spiser mer enn ett egg per person på de røde påskedagene, sier Siw Dejligbjerg Steen, som er konserndirektør for hvitt kjøtt, egg og langtidsholdbart i Nortura.

Powered by Labrador CMS