Nyheter

1 av 2 lager pizza sammen med barna

Snart står høstferien for tur og hva skal man finne på? Er du på jakt etter en hyggelig aktivitet for hele familien kan du lage pizzaskole hjemme.

Publisert Sist oppdatert

­Høstferien er familietid - uansett om vi blir hjemme eller reiser bort. Hva skal du i høstferien? spør mange. Hva med å overraske barna med en liten pizzaskole hjemme eller på hytta?

En undersøkelse gjennomført av YouGov på oppdrag for Ooni pizzaovner viser at over halvparten av oss, hele 56 prosent, forbinder pizza med noe som smaker godt, og at 4 av 10 nordmenn forbinder pizza med kos og hygge. Samme undersøkelse viser at 5 av 10 familier med barn mellom 0 - 17 år gjerne lager pizza med barna og hele familien.

På andre plass over hvem vi som oftest lager pizza med, etter barna, kommer kjæresten med 25 prosent og på tredje kommer lage pizza alene med 10 prosent.

Pizza á la Famiglia

Å lage pizza sammen er både enkelt og morsomt. Hva med å la høstferien bli startskuddet for Pizza á la Famiglia? Tryll frem autentisk, italiensk pizza fra bunnen av, og stek den i en ekte pizzaovn som når 500 grader. Pizzabakingen er et koselig fellesprosjekt i ferien, og familiens yngste lærer seg å lage en av sine favorittretter.

På barnas premisser

Pizza er også en super rett når man vil tømme kjøleskapet, og få mest mulig ut av det man allerede har. La barna selv bestemme fyllet på sin egen pizza – om det er tomat, nutella eller salami. Kanskje blir det til og med en liten «tik-tok-konkurranse» på kjøkkenet om hvem som lager den beste – eller verste pizzaen?

Om ordet skole er umotiverende i høstferien, kan man alltid lage en liten restaurant hjemme eller på hytta. Fordel roller som pizzabaker, servitør og matanmelder - da blir det fort høy stemning.

Det er lite som slår hjemmelaget pizzaglede. For pizzaoppskrifter og inspirasjon se her.

Powered by Labrador CMS