Nyheter

Foto: Marianne Løvland / Scanpix

75 prosent av bakeriene er lagt ned

Publisert Sist oppdatert

Siden 1980 har tre av fire bakerier i Norge blitt nedlagt. Hovedgrunnen til fallet er at mindre bakerier ikke får solgt varene sine i dagligvarebutikkene og import av bakervarer, skriver Bakeri.

1980 var det om lag 2000 bakerier i Norge. I 2018 var tallet 490, et markant fall i antallet, skriver NRK.

Dagligvarekjedene har etablert egne bakerier som forsyner sine respektive butikker med bakervarer. Mellom 60 og 70 prosent av alle bakervarer som selges i Norge selges i dagligvarebutikker.

– Vi er den næringen i matvarebransjen som har dårligst lønnsomhet. Mellom 25 og 30 prosent av bakervarene som spises i Norge kommer fra utlandet, sier Gunnar Bakke, direktør for Baker- og Konditorbransjens Landsforening om bakeribransjen.

Powered by Labrador CMS