Nyheter

Her overrekker Line Verndal fra Matkanalen (t.v.) Matspire-prisen til Jon Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juviksild. T.h.: Nina Sundqvist, adm.dir. i Matmerk. Foto: Bitmap, Det norske måltid

Årets Matspire-pris til Juviksild

– Kjære alle sildeelskere, bli med oss og feire den gode norske sildetradisjonen videre! Det jublet Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juvikprodukt på Aukra da Juviksild ble tildelt Matspire-prisen under Det Norske Måltid fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert

– Sild har vært en viktig del av norsk kosthold i flere hundre år, men er dessverre litt glemt hos forbrukere. Dere gjør renessanse av havets sølv.

Det sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun og Line Verndal fra Matkanalen utropte «Juviksild Kryddersildfilet søt & spiseklar original» fra Juvikprodukt til vinner av Årets Matspire-pris 2019.

Utdelingen skjedde under finalen i Det Norske Måltid i Stavanger.

Matspireprisen består av rådgivning, samt produksjon av reklamefilm med visningstid, fra Stiftelsen Matmerk og Matkanalen. Målet er å fremme vekst gjennom å synliggjøre produktets historie og karakter, samt produsentene bak.

Matspire-prisvinneren velges ut blant alle finalistene i Det Norske Måltid. Råvaren må være norsk, produksjonen må finne sted i Norge og produsenten må ha ambisjon og evne til vekst.

Jublende tok Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim imot prisen.

– Vår målsetting og vårt motto har alltid vært at alle kan elske sild. Dette er veldig, veldig gøy. Takk for at dere har sett oss, ei lita bedrift i ei lita vik langt ute på kysten, sa Hanne-Cecilie Sporsheim i takketalen.

Like høy var jubelen da Juvikprodukt seinere på kvelden også vant prisen Juryens Utvalgte.

Powered by Labrador CMS