Nyheter
Årets Matspire-pris til Juviksild
– Kjære alle sildeelskere, bli med oss og feire den gode norske sildetradisjonen videre! Det jublet Hanne-Cecilie Sporsheim fra Juvikprodukt på Aukra da Juviksild ble tildelt Matspire-prisen under Det Norske Måltid fredag kveld.
– Sild har vært en viktig del av norsk kosthold i flere hundre år, men er dessverre litt glemt hos forbrukere. Dere gjør renessanse av havets sølv.
Det sa administrerende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist, da hun og Line Verndal fra Matkanalen utropte «Juviksild Kryddersildfilet søt & spiseklar original» fra Juvikprodukt til vinner av Årets Matspire-pris 2019.
Utdelingen skjedde under finalen i Det Norske Måltid i Stavanger.
Matspireprisen består av rådgivning, samt produksjon av reklamefilm med visningstid, fra Stiftelsen Matmerk og Matkanalen. Målet er å fremme vekst gjennom å synliggjøre produktets historie og karakter, samt produsentene bak.
Matspire-prisvinneren velges ut blant alle finalistene i Det Norske Måltid. Råvaren må være norsk, produksjonen må finne sted i Norge og produsenten må ha ambisjon og evne til vekst.
Jublende tok Jon-Ragnvald og Hanne-Cecilie Sporsheim imot prisen.
– Vår målsetting og vårt motto har alltid vært at alle kan elske sild. Dette er veldig, veldig gøy. Takk for at dere har sett oss, ei lita bedrift i ei lita vik langt ute på kysten, sa Hanne-Cecilie Sporsheim i takketalen.
Like høy var jubelen da Juvikprodukt seinere på kvelden også vant prisen Juryens Utvalgte.