Nyheter

Det illegale sigarettmarkedet fortsetter å vokse

Det illegale markedet for sigaretter fortsetter å vokse, ifølge en ny studie som KPMG har utarbeidet for Philip Morris International (PMI).

Publisert Sist oppdatert

I 2021 økte forbruket av ulovlige sigaretter i EU med anslagsvis 3,9 prosent – eller 1,3 milliarder sigaretter – og nådde 35,5 milliarder konsumerte sigaretter. Mengden tilsvarer 8,1 prosent av det totale forbruket av sigaretter i regionen. Samtidig har det totale sigarettforbruket i EU gått ned i samme periode. Det viser KPMGs årlige studie om forbruk av ulovlige sigaretter utført på oppdrag fra Philip Morris International (PMI).

I Norge økte den såkalte C&C-andelen (Counterfeit&Contraband) av det totale forbruket med omtrent 2,7 prosentpoeng (0,07 milliarder sigaretter) til 12,8 prosent, om enn fortsatt under prepandeminivåene. Polen var hovedkilden til norsk utenlandsk forbruk. Totalt estimert tap i skatteinntekter var 130 millioner euro. Det er 37 millioner mer enn året før, står det å lese i en pressemelding fra PMI.

Frankrike er fortsatt det største markedet for ulovlige sigaretter i EU med totalt 15,1 milliarder illegale sigaretter i 2021, som representerer 29 prosent av det totale sigarettforbruket i landet. Det er en betydelig økning fra 13 prosent i 2017.

Funnene og metodene i KPMG-rapporten finner du her.

­

Powered by Labrador CMS