Nyheter
En av disse er årets beste norske kokebok
Kokebøker får vi åpenbart ikke nok av, og i kåringen av «Beste norske kokebok 2020» ble så mange som 19 av årets utgivelser vurdert.
Juryen har plukket ut disse fem kokebøkene til i aller størst grad å tilfredsstille et bredt sett av kriterier, blant andre foto og trykk, språklige kvaliteter, kreativitet og originalitet, og design, skriver Norli.
Kåringen, som er et samarbeid mellom Apéritif og Norli, finner sted for 13. gang.Vinneren kåres den 26. november.
Her er de fem finalistene i kåringen av «Beste norske kokebok 2020», med juryens begrunnelser:
- Asiatisk. En kokebok
Jan Robin Ektvedt, Forlaget Press
- Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen
Eirik Nilssen, Senja Matstudio
- Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet
Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan, Kagge forlag
- En skikkelig digg kokebok 2
Hanne-Lene Dahlgren, Entusiast forlag
- Julehøgtid. Den beste maten og dei gode tradisjonane
Arne Brimi og Arne Hjeltnes, Kagge Forlag
Årets kokebokjury består av:
• Per A. Borglund, ansvarlig redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største
kokeboksamling
• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
• Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
• Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
• Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
• Tilde Sofie Garmager, grafisk designer