Nyheter

Europeisk bærekraftspris til Jordan tannbørste

Publisert Sist oppdatert

Jordan Green Clean tannbørste ble nylig kåret til vinneren av prisen Best Recycled Plastic Product Award 2019.

Epro, European Association of Plastics Recycling & Recovering Organisations, står bak prisen, som ble delt ut under en bærekraftskonferanse i London i starten av mars. Prisen deles ut annet hvert år og skal fremheve og anerkjenne innovative og bærekraftige produkter av resirkulert plast, skriver Orkla.

Under prisutdelingen sa Javier Constante, President i PlasticsEurope, at Orkla Home and Personal Care feide alle konkurrenter til side med tannbørsten Jordan Green Clean. Tannbørsten er laget av 100 prosent resirkulert forbrukerplast og godkjent som matemballasje. Busten er laget av biobasert nylon.

– Vinnerproduktet er innovativt og en fantastisk ambassadør for resirkulert plast, sier styreleder Peter Sundt i Epro.

Daniel Bondeson, Senior Product Developer i Orkla Home & Personal Care, setter stor pris på anerkjennelsen.

– Vi er strålende fornøyd over å ha mottatt denne viktige prisen, ikke minst tatt i betraktning den tøffe konkurransen. Vi håper prisen vil inspirere designere, produsenter og andre sentrale aktører til å fortsette reisen for en mer sirkulær tenking i arbeidet med å utvikle nye produkter som samtidig svarer på trender og kvalitetskrav. Vi håper også at anerkjennelsen Green Clean nå har fått, tydelig viser behovet for bedre infrastruktur og sortering av resirkulerbar plast, sier Bondeson.

Powered by Labrador CMS