Nyheter

Gjeng kapret svensk dagligvarebutikk

En dagligvarebutikk sentralt i Malmø ble kapret av en kriminell gjeng som rett og slett tok over driften i et døgn. De fylte på varer i hyllene og tok imot kunder, men puttet pengene i egne lommer.

Publisert Sist oppdatert

Eierne av dagligvarebutikken skal ifølge politiet tidligere ha blitt utsatt for flere pengeutpressningsforsøk, skriver Sydsvenskan.

– Det har vært utpressningsforsøk og våpentrusler. De har forsøkt flere ganger, men eierne har ikke gitt dem noe, sier stasjonsbefal Mats Attin ved Malmöpolisen til avisen.

Gjengen skal i etterkant ha kommet hjem til eierne og fremsatt nye trusler, noe som gjorde kjøpmennene så redde at de flyttet til slektinger i Kjøbenhavn og lot bekjente skjøtte den daglige driften.
Men så kom gjengen tilbake til butikken og overtok den. De kastet ut de ansatte og fortsatte å drive butikken som om den var deres egen. De ansatte turte først ikke å gå til politiet, og det tok derfor et helt døgn før politiet ble oppmerksomme på hva som hadde skjedd. De tok kapringen på stort alvor, og rykket inn med bevæpnede politipatruljer.
– Vi fant fire personer i butikken, rene Olsen-banden. De har fylt på varer fra lageret, og vi har det på film. Det har pågått i minst ett døgn, sier Mats Attin til Sydsvenskan.
–Jeg har vært her i Malmö lenge, men aldri opplevd noe lignende. Vi har litt ptoblemer med å utarbeide siktelsen, dette er ikke noe man hører om på politihøyskolen, sier Attin.
Powered by Labrador CMS