Nyheter

Glamping og supermodeller fronter norsk laks

Denne høsten skal glamping, superstjerner og nye lakseretter på hvermannsens middagsbord øke laksesalget i Thailand og Sør-Korea.

Publisert Sist oppdatert

Drøye 170 millioner kroner investerer Sjømatrådet i laksekampanjer i inn og utland på vegne av den norske næringen i 2022. Beløpet fordeles på en rekke land gjennom hele året, men hvert år satses det ekstra på enkelte land. I fjor var investeringene størst i Spania, Italia og Frankrike. Denne høsten er det Sør-Korea og Thailand som får noen av de største enkeltinvesteringene, skriver Sjømatrådet i en pressemelding.

Med slagord som «laks til enhver anledning» skal både sørkoreanere og thailendere fristes til å velge norsk laks til flere måltider, flere anledninger og i flere varianter enn den klassiske sushi-/sashimivariantene. Og i år tas både tradisjonelle metoder som butikk-kampanjer og TV-reklame i bruk, i tillegg til mer kreative metoder som «laks på campingturen» og smellvakre A-kjendiser som skal fronte den norske laksen.

«Den norske laksen passer til de fleste anledninger og tilberedningsmetoder», og «Norwegian salmon is always right» blir viktige slagord for høstens store laksesatsing i Sør-Korea.

– For å få dem til å spise mer laks, må det inspirasjon til, sier Mia Sætre Bernhardsen, prosjektleder i Sør-Korea. Camping- og glamping er skikkelig trendy i Sør-Korea om dagen og det skal blant annet settes opp en campingplass i hjertet av Seoul, som skal fylles av kjente influensere og kokker.

Med 17 millioner kroner, er høstens investering den største som Sjømatrådet har gjort på norsk laks i Sør-Korea noensinne.

Også i Thailand blir det tidenes største laksekampanje, med en investering på 15 millioner kroner i perioden august til desember.

Norsk laks vil bli synlig fra metro- og togstasjoner, til butikkjeder, restauranter, TV, Youtube og en rekke sosiale medier. I tillegg støttes kampanjen av PR-arrangementer der et av de store trekkplastrene er superkjendisen Yaya, eller Urassaya Sperbund.

– Yaya er halvt norsk og halvt thailandsk og kjent som modell, programleder og influenser. Hun er også ansiktet utad til flere store kosmetikk-merker, forteller Asbjørn Warvik Rørtveit som er Sjømatrådets utsending i Sørøst-Asia.

­

Powered by Labrador CMS