Nyheter

Harald Lasskogen på Joker Vaset vant Kremmerprisen 2022

– Jeg blir litt målløs. Det føles overveldende. Samtidig er jeg lettet, for jeg har vært spent lenge, sier vinneren om prisen.

Publisert Sist oppdatert

Harald Lasskogen er tredjegenerasjons kjøpmann på Joker Vaset. Det er en ekte familiebedrift, for Harald har vokst opp i butikken, og i dag har han med seg sin søster Tove som butikksjef. Butikken har et bredt utvalg av dagligvarer, og alt annet som hyttefolket trenger.

Joker Vaset er viktig for bygda, og leverer tjenester langt utover det man kan forvente. De brøyter veier og gårdsplasser, leverer gass, fyller matvarer i kjøleskapet på hytta før kunden kommer, oppbevarer nøkler og ser til hytter for hytteeiere, og de leverer selvsagt juletreet til jul.

Den gode naboen

I juryens begrunnelse heter det at Harald har dokumentert godt kremmerskap over tid, og prøvd ut nye tanker og ideer. Han har vist at han er den ekte og gode naboen, og har tatt et solid samfunnsansvar. Juryen mener Harald har vist at han tenker på helhet i et langsiktig perspektiv og investerer i fremtiden.

– Det betyr veldig mye å vinne denne prisen, at andre legger merke til det du driver med, sier Lasskogen i en pressemelding fra Kjøpmannshuset.

Harald er opptatt av å redusere matsvinn, og var blant de første i Joker-kjeden som lanserte «Throw No More». Han er brennende engasjert i å fronte norsk og lokalmat, og fikk tildelt diplom fra Norges Bondelag. Butikken er også godt kjent i Joker-systemet, og ble kåret til årets butikk av region Øst tidligere i år.

En pris som henger høyt

Norgesgruppen ønsker med Kremmerprisen 2022 å hedre Per Erik Burud. Prisen skal bidra til at minnet om alt det positive Burud sto for som leder og medmenneske lever videre. Juryen velger en vinner basert på kriteriene godt kremmerskap og evne til å inspirere andre og skape positive endringer. Prisen ble delt ut 17. august på Konsernrådsmøtet. Juryen bestod av Jan Paul Bjørkøy, Truls Fjeldstad, Tore Bekken, Øyvind Andersen og Dina R. Thune.

I finaleheatet for å vinne årets pris var også Trond Skjeggerød fra Meny, Øyvind Sæle Larsen fra Kiwi, Ørjan Skrivarhaug fra Mix. Men Harald Lasskogen fra Joker stakk av med seieren.

­

Powered by Labrador CMS