Nyheter

HelloFresh: Nordmenn vil gjøre endringer på påskematen grunnet høye priser

En fersk undersøkelse fra HelloFresh viser at halvparten av nordmenn planlegger å gjøre endringer på maten de skal servere i påsken. Årsaken er de økte matprisene.

Publisert Sist oppdatert

– Nå blir det viktigere enn noen gang å definere hva som er de viktige påsketradisjonene man vil bære videre, sier kulinarisk ansvarlig for HelloFresh i Norden, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan i en pressemelding.

Vestergaard Kaldan har jobbet for Michelin-restauranten Sat Bains i Nottingham, og er nå kulinarisk ansvarlig for HelloFresh i Norden. Hun tror nordmenn vil bli flinkere til å definere hva som er påsketradisjonene fremover.

– Mange har det tøft økonomisk nå og planlegging av påske krever mer av flere. Forhåpentligvis kan familie og venner få tips slik at de kan fokusere på det som er viktigst – å tilbringe tid med hverandre, sier Vestergaard Kaldan.

Av de som planlegger å gjøre endringer i påsken, svarer 16 prosent at de skal kjøpe billigere mat, mens 15 prosent sier de skal prøve å spare penger ved å planlegge måltider og matmengde bedre. Fem prosent svarer at de vil invitere færre folk.

– Med litt planlegging og kreativitet kan man finne billige alternativer som ikke går på bekostning av kvaliteten på måltidene eller antall gjester. Ved å holde på rimelige og gode tradisjoner, vil tradisjonene også kunne leve videre gjennom generasjoner.

Vestergaard Kaldans fire beste tips for å redusere matkostnadene i påsken:

1. Lag kun mat som faktisk blir spist

Planlegg og snakk sammen om hvilke retter som familien og gjestene faktisk har lyst på. I tillegg bør man undersøke hvor mye mat man trenger. En tommelfingerregel kan være å beregne 600 til 800 gram totalt per person. Gjerne 150 til 250 gram med de kalde rettene, 375 til 475 gram med de varme rettene og deretter 100 til 250 gram på dessert.

2. Lag mat fra bunnen av

Den tiden du sparer på å lage unødvendige retter, kan du heller bruke på å lage det familien vil ha – fra bunnen av. Og for å spare enda mer tid, kan hele familien hjelpe til. Kanskje det blir en ny påsketradisjon?

3. Våg å prøve vegetariske alternativer

Er du en som planlegger å redusere kjøttinntaket? Da kan det være et godt alternativ å lage nøttestek. Med rosmarin, hvitløk, poteter og rotgrønnsaker får du også smaken av påske.

4. Vær kreativ med restene

Dersom det blir matrester, hva med å bruke restene i en påskegul pai neste morgen? Eller legg noen skiver appelsiner over salatrestene for å gi den en frisk start.

Powered by Labrador CMS