Nyheter

Hjemmet er fortsatt Norges mest leste ukeblad

Hjemmet er fortsatt Norges desidert mest leste ukeblad, med 280.000 ukentlige lesere.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en pressemelding fra Story House Egmont, som konstaterer at de har hele 17 av sine magasiner og ukeblader på topplisten i lesertallmålingene for 2022.

Ukebladet Hjemmet befester altså posisjonen som Norges mest leste ukeblad. 280.000 lesere per uke er en økning på nesten 2 prosent fra fjorårets lesertallsmåling.

– Det er stor stas at vi nok en gang har vekst i Hjemmets lesertall og at vi klarer å befeste vår suverene posisjon som Norges største ukeblad. Denne seieren smaker det gull av for hele redaksjonen. Gjett om vi er stolte og bretter opp ermene for å fortsatt beholde denne unike plassen. Vi er blitt enda flinkere til å kombinere grundig innsikt med erfaring. Mangfold og relevans har de senere årene stått på dagsorden og skal gjenspeiles i alt vi gjør. Jeg tenker at det betaler seg når leserne våre åpenbart oppfatter Hjemmet som relevant og et blad som gjenspeiler samfunnet vi lever i, sier redaktør Ole Martin Bjørkli i pressemeldingen.

Donald Duck & Co er Story House Egmont nest mest populære utgivelse med 235.000 ukentlige lesere, men også Billy vokser med hele 13,1 prosent og når ut til 114.000 tegneserieglade fans.

Her & Nå og Maison Interiør viser også markant vekst med henholdsvis, 12,5 og 16,8 prosent flere lesere enn på målingen 2021.2. Og interessen for friluft holder seg fortsatt sterkt, og redaksjonene i Alt om fiske, Villmarksliv og Jakt kan glede seg over en leservekst på 13,2, 10,2 og 7,5 prosent.

Samlet sett leser 20 prosent av Norges befolkning minst ett ukeblad eller magasin.

­

Powered by Labrador CMS