Nyheter

Hva mener Borch om billig mat?

Landbruks- og matminister Sandra Borch har svart stortingsrepresentant Roy Steffensen (FrP) på om hun fortsatt mener at priskrig om billig mat er en respektløs uting.

Publisert Sist oppdatert

Roy Steffensen stilte nylig følgende spørsmål til skriftlig besvarelse:

«I muntlig spørretime 9. november fikk statsråden konkret spørsmål fra representanten Sivert Bjørnstad om hun også i år vil gjenta budskapet om at det er en uting med billig mat. Jeg antar det var en forglemmelse som gjorde at statsråden ikke svarte Bjørnstad i selve spørretimen, så derfor gjentas spørsmålet her. Vil statsråden også før årets jul si som hun gjorde i VG i fjor, at priskrig om billig mat er respektløst og en uting?»

Til dette svarer Sandra Borch at sunn og effektiv konkurranse i verdikjeden for mat er viktig for at norske forbrukere skal ha et mangfold i vareutvalg, og til riktige priser.

– Det jeg har vært opptatt av, er de negative konse­kvensene som følger av at enkelte varer i perioder brukes som Iokkevarer, og selges med tap. Prisdumping kan gi en uheldig prisforventning, et usunt rabattmarked som ikke speiler produksjonskostnadene og økt matkasting, skriver ministeren.

Siden det nå har vært stor økning i produksjonskostnadene og matprisene har økt unormalt mye, mener hun det er viktig at leverandører og butikker ikke benytter situasjonen til å øke prisene på enkeltvarer mer enn nødvendig.

Om Steffensen – eller Bjørnstad – mener de har fått svar på spørsmålet sitt nå, vites ikke.

­

Powered by Labrador CMS