Nyheter

«In» å bli veganer i Storbritannia

Publisert Sist oppdatert

Nesten halvparten av veganerne i Storbritannia var kjøttetere for et år siden, forteller Global Data

Vegan-trenden er på kraftig fremmarsj i Storbritannia, delvis på grunn av at utvalget av plantebasert kost av høy kvalitet er blitt tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker,

I en fersk undersøkelse sier hele 42 prosent av det britiske, veganske miljøet at de ble veganere for mindre enn et år siden. Blant vegetarianerne er tilsvarende tall rundt 20 prosent.

De vanligste årsakene folk oppgir for at de har lagt om kostholdet, er etikk og helse.

– Utviklingen av høykvalitets kjøttsubstitutter har ført til større oppslutning i befolkningen, sier sjefanalytiker Emily Stella i Global Data.

– Det er også av stor betydning hvor disse varene plasseres i butikkene. Grunnleggeren av selskapet Beyond Meat, Ethan Brown, er klar på at produktene deres må plasseres i kjøttavdelingen, forteller Stella.

Selskapet står blant annet bak den omdiskuterte, veganske Beyond Meat-burgeren, som fikk hylleplass i Tescos kjøttavdeling sist uke. Burgeren er kontroversiell fordi den er kjent som «burgeren som blør», og på alle måter fremstår som en autentisk kjøttburger. Mange hardkokte veganere ønsker ikke å se noe som minner om blod. På den andre siden kan slike produkter lokke til seg nye brukere, som kanskje først og fremst vil ha plantekost av helsemessige årsaker, men i bunn og grunn er glade i kjøtt.

Ifølge undersøkelsen sier nå 90 prosent av vegetarianerne og 79 prosent av veganerne at de finner alt de trenger til sitt kosthold i dagligvarebutikkene.

Powered by Labrador CMS