Nyheter

Johan Johannson: – Ikke kandidat til topplederjobben

Johan Johannson avkrefter at han er kandidat til jobben som konsernsjef i Norgesgruppen etter Tommy Korneliussen.

Publisert Sist oppdatert

Av Are Knudsen og Arne Giverholt

Norgesgruppen er på utkikk etter en ny konsernsjef som kan etterfølge Tommy Korneliussen når han gir seg til neste år, og spekulasjonene og ryktene om hvem som får jobben summer i bransjen.

De som har satset en flaske rødvin på hovedaksjonær Johan Johannson, kan herved ta seg en tur på polet. For under dagens lansering i Oslo av boken «Mellommannen», som tar for seg Joh. Johannsons historie gjennom 150 år, gjorde han det klart under den påfølgende spørrerunden at han ikke er kandidat til jobben.

– Jeg tror det ville være uklokt. Min jobb fremover blir å videreutvikle Norgesgruppen som en stor, norsk bedrift gjennom eierrollen, sa Johan Johannson, som har 22 års fartstid i bedriften med roller både på engros- og detaljsiden. Han gjorde det også klart at han ikke har det altfor travelt med å bli styreleder i konsernet, en post som i dag bekles av faren Knut Hartvig Johannson.

– Nei, han har gjort en noenlunde god jobb, så han kan få fortsette en stund til, fleipet Johan Johannson til latter fra salen.

Dermed øker fokuset på de øvrige mulige kandidatene. Blant dem som nevnes hyppigst, er Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy, men også tidligere Ica Norge-sjef Torbjørn Theie har blitt trukket frem. Bjørkøy har gjort en solid jobb i Kiwi, hvilket i seg selv bør være en god søknad til jobben. Theie har på sin side ledet Kjøpmannshuset i Norgesgruppen før han ble Ica Norge-sjef, og kjenner dermed konsernet godt.

Øyvind Andersen er også et navn det hviskes om. Som konserndirektør for innkjøp og kategoriutvikling er han en av konsernets absolutte nøkkelpersoner, og han kan være aktuell om styret ønsker seg en en ny type kompetanse i lederstolen.

Sist Norgesgruppen var på topplederjakt, hentet de ham imidlertid fra selve hjertet i konsernet: engros. ASKO-sjef Runar Hollevik har lang fartstid i selskapet, har levert gode resultater og kan være en sterk kandidat – om han vil ha jobben.

Norgesgruppen kan også ansette en helt ekstern kandidat, men det vil overraske alle Dagligvarehandelen har vært i kontakt med om saken.

Navnet på Tommy Korneliussens etterfølger vil etter planen offentliggjøres innen utløpet av 2016.

Powered by Labrador CMS