Restaurant

Christopher Huth demonstrerer en middels stor Vito oljefiltreringsmaskin.

Kan halvere frityrolje-regningen

Med dagens prisutvikling på frityrolje, er filtrering og gjenbruk svært aktuelt og lønnsomt for mange serveringssteder, i tillegg er det miljøvennlig.

Publisert Sist oppdatert

Filtreringsmaskiner fra Vito fjerner matpartikler og karbon fra frityroljen. Det gir opptil 50% besparelse av frityrolje. I tillegg kreves det mindre arbeid med bytting av olje, enklere rengjøring av frityr, bedre kvalitet på fritert mat ved at oljen er ren, mindre matsvinn og mindre miljøavtrykk. Filtreringsprosessen tar bare fire og et halvt minutt og skjer automatisk. Det unike designet gjør at Vito-maskinene kan arbeide med olje opptil 200°C på en svært sikker måte. Etter filtreringen kan oljen straks brukes til steking igjen. Vitos produkter gjør at du både kan kontrollere kvaliteten på oljen, samt optimalisere kvaliteten på den.

– En restaurant som i dag bruker 50 liter olje pr uke, til en literpris av 50 kroner, kan i løpet av et år spare 2340 liter olje, slippe ut 585 kg mindre CO2 og spare 117.000 kroner. I tillegg vil restauranten spare vesentlig arbeid og deponere 50% mindre olje enn uten filtrering, sier Thoralf Huth i Andy Thornton Norge AS, avdeling Vitofilter.

De har hatt eksklusiv distribusjonsavtale for Vito filtreringsmaskiner på det norske markedet siden 2016. Maskiner og filter lagerføres i Fredrikstad.

Huth sier at en Vito rensemaskin, på en restaurant som bruker 50 liter olje i uken, vil være nedbetalt på under seks måneder.

– Vårt system består av tre ulike portable maskiner, tilpasset ulike volum på frityrer, samt tre større mobile maskiner, beregnet for større kjøkken og bakerier.

Det er per i dag mer enn 40.000 maskiner i daglig bruk på verdensbasis og enorm etterspørsel. Ved siste årsskifte var det 6000 maskiner i bestilling hos produsenten i Tyskland. Maskinene produseres i sin helhet av Vito AG i Tuttlingen, i delstaten Baden-Württemberg. Maskinene har god brukervennlighet, er enkle å vedlikeholde og svært slitesterke, sier Thoralf Huth.

Powered by Labrador CMS