Nyheter

Utenfor Kiwi-butikken i Oslo sentrum. Foto: Martine Furulund

Kritisk for kvinne som ble knivstukket i butikk i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Tilstanden er kritisk, men stabil for kvinnen i 20-årene som ble knivstukket i en Kiwi-butikk i Møllergata i Oslo torsdag ettermiddag, opplyser politiet til NTB.

Klokken 12.53 torsdag fikk politiet flere meldinger om mulig knivstikking i butikken.

– Ifølge opplysningene vi har fått, var det en kunde som skulle legge varene ved kassen og betale, da gjerningsmannen stakk vedkommende med kniv, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagligvarehandelen.

Operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt sier til NTB at alt tyder på at kvinnen i 20-årene var et tilfeldig offer. Kvinnen ble brakt til Ullevål sykehus. Tilstanden hennes er kritisk, men stabil, ifølge operasjonslederen.

– Vi vet ennå ikke om det var et ran i forbindelse med knivstikkingen. Ingenting tyder på at kvinnen forsøkte å avverge en slik situasjon, sier Ullsand.

Like etter at kunden ble knivstukket, gikk gjerningsmannen til angrep på en butikkansatt som satt i kassen.

– Opplysningene vi har fått er at den ansatte ikke skal være fysisk skadd, sier Pedersen.

Gjerningsmannen løp fra stedet, men ble etter få minutter pågrepet av en politipatrulje. Den pågrepne mannen er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Mannen bar en kniv da han ble pågrepet. Butikken er stengt, og det foretas kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Den pågrepne er kjørt til arresten, og skal avhøres så snart det lar seg gjøre. Torsdag kveld var han ennå ikke avhørt.

Sikkerhetssjef Andreas Wormdahl i Kiwi ble kalt inn til butikken for å ivareta de ansatte.

– Fremover skal vi jobbe med at de ansatte i butikken får den oppfølgingen de skal ha, sier Wormdahl til Dagligvarehandelen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS