Færre storfe slaktes på denne tiden av året. Da må andelen fryst kjøttdeig opp, noe som kan føre til brunere farge.
Færre storfe slaktes på denne tiden av året. Da må andelen fryst kjøttdeig opp, noe som kan føre til brunere farge.

Litt mørkere kjøttdeig fra Gilde

Kjøttdeigen fra Gilde kan bli brunere i fargen en periode fremover. Årsaken er at Nortura må øke andelen fryst råvare i kjøttdeigproduksjonen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil i en kort periode med lavere tilgang på ferskt norsk storfekjøtt øke andelen fryst råvare inn i Gilde kjøttdeig, ved behov. Det betyr at noen kjøttdeiger kan få en litt brunere farge, men ellers skal man ikke merke noen forskjell, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura til Nationen.

Tilgangen på ferskt kjøtt skyldes at det slaktes færre dyr på denne tiden av året.

– Det er normalt at det er noe lavere slakting av storfe på denne tiden av året og at fryst storfekjøtt fra reguleringslager og import av ferskt storfekjøtt bidrar til å dekke behovet til blant annet kjøttdeigproduksjon, påpeker markedssjef Hilde-Kari Skarstein i Nortura.

I tillegg til at kjøtt må hentes fram fra fryselageret, er det mye som tyder på at en del en del kjøtt må importeres for å dekke behovet i det norske markedet. Nortura presiserer at importert kjøtt ikke vil bli brukt til varer som er merket med Gilde, som er skal være garantert norsk.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS