Nyheter

Tines julesortiment er i år utvidet med både jule-juice, jule-yoghurt og jule-iste.

Nå er det jul – igjen

Kundene dine elsker juletradisjoner! I den stadig voksende porteføljen av sesongprodukter til jul, finner vi i år mange reelle nyheter, som jule-juice, jule-seltzer og potetgull med julebrus-smak.

Publisert Sist oppdatert

Vi konstaterer at det er stadig flere juleprodukter som skal på plass i butikken i god tid før julen setter inn.

Sist uke kom juleklassikerne fra Tine i butikkhyllene, sammen med flere nyheter.

– Ventetiden er endelig over. I år byr vi på spennende julenyheter, og så klart gjensyn med våre tradisjonsrike juleklassikere, sier Helene Sandvik i en pressemelding. Hun jobber med lanseringen av juleproduktene i Tine.

Blant årets juleprodukter er en ny jule-juice, Sunniva Presset Eple og Appelsin med smak av kanel og kardemomme. Den kan nytes like gjerne varm som kald.

Nyheter og klassikere

I år kommer Tine også med en juleversjon av Go’morgen, Go’morgen Cappuccino Xmas, en fyldig og koffeinfri yoghurt med smak av cappuccino og vanilje.

– Den var i salg som limited edition fram til 2011. I forbindelse med julen har vi også gjort noe litt morsomt med etiketten. Den kommer nemlig med forskjellige «til»-lapper som for eksempel «til den sultne», «til solstrålen» og «til morgentrynet», forteller Sandvik.
Også fjorårets Sunniva julebrus-iste er tilbake, men med en ny smak. I fjor ble Tine utsolgt før jul.

– Julebrus-isteen vår var åpenbart en stor suksess. I år kommer vi med en ny smak til glede for dem som liker brun julebrus aller best. Vi gleder oss til å se om den blir like godt tatt imot, sier Sandvik, som skal passe på at de produserer nok i år.

I tillegg kommer klassikerne Tine Julebrunost med kardemomme og Tine Norsk Edamer, både originalen og den som er vellagret. Sist, men ikke minst er Tine Iskaffe Xmas Mocha tilbake i butikkhyllene.

Voksenbrus med julesmak

Julebrus-smak er populært på stadig flere produkter. Grans bryggeri byr i år på hard seltzer med smak av rød jul i 0,5 liters boks. Jule-nyheten fra Grans er en helt ny smak innenfor hard seltzer-segmentet, som er glutenfri og helt uten tilsatt sukker.

Mens barna drikker tradisjonell julebrus, kan mor i år kose seg med en hard seltzer med smak av rød jul fra Grans.

– Dere har lykkes veldig godt med hard seltzer-satsingen deres. Kjøpmenn har meldt om utsolgt-situasjoner ?

– Ja, salget av vår Hard Seltzer Tropiske frukter har gått over all forventning. Det ble en umiddelbar suksess og mye større enn vi hadde trodd, forteller adm. direktør Morten Gran i Grans Bryggeri.

Salgsvolumet kom litt brått på.

– Vi hadde feilberegnet litt med både råvarer og emballasje. Hittil har vi solgt over 350.000 bokser. Det er mer enn vi regnet med vi skulle selge på ett år, men det har vi klart på kun noen få uker. Vi har fått tilbakemeldinger om at drikken har gått inn på topp 10-lister hos enkelte Rema 1000 butikker, og har derfor opplevd noen utsolgtsituasjoner, innrømmer han.

De siste ukene har hard seltzer fra Grans solgt seks ganger så mye som enkelte konkurrenter.

– Vi håper vår nye Hard Seltzer Jul får like stor suksess. Det er bare å glede seg til den er ute i butikk uke 45, erklærer Gran.

Knasende julesmak

Men julas største nyhet er ifølge Scandza Sørlandschips Julebrus 180 gram. Den har smak av julebrus med en god klype salt.

«Hvem hadde trodd at julebrus passer så godt på chips? Jammen godt vi prøvde», skriver de.

Sørlandschips har gledet seg veldig til å lansere årets chips-nyhet til jul.

– Det er en variant med havsalt i bunnen, og så har vi lagt på krydder med fruktig smak, forteller Inger Lise Eliassen i Sørlandschips. Hun karakteriserer smaken som fruktbrus eller syrlig, frisk frukt.

– Denne vil skape god stemning i butikk – alle kommer til å prøve den, tror Eliassen.

I disse dager er det også lansert julebrus-nyheter fra flere bryggerier, i tillegg til alle de tradisjonelle variantene. I godterihylla er det nye julestrømper, julekarameller og jule-brownies, for å nevne noen. Noen av jule-nyhetene er allerede presentert på produktnytt-plass bakerst i avisen, mens flere vil følge i de kommende ukene. Skjønt vi lover at jula i dette tilfellet ikke varer helt til påske!

Powered by Labrador CMS