Nyheter

– Våre dagligvarekjeder har større sammenlignbar vekst enn våre konkurrenter i alle markedssegmenter, sier konsernsjef Runar Hollevik.

Norgesgruppen passerte 100 milliarder i 2020

Stengte grenser og restauranter ga rekordhøy omsetning for Norgesgruppen.

Publisert Sist oppdatert

– Norgesgruppens hovedprioriteringer i 2020 har vært å sikre stabil matforsyning til hele Norge, å sikre trygg handel for våre kunder og en trygg arbeidsplass for våre ansatte. Jeg vil gjerne takke alle våre ansatte og samarbeidspartnere for en fantastisk innsats i en krevende arbeidssituasjon og våre kunder for at de har overholdt smittevernreglene og bidratt til en trygg handel i butikk, sier konsernsjef Runar Hollevik i en pressemelding.

Totalt hadde konsernet driftsinntekter på 101,5 milliarder kroner, en økning på over 10 milliarder kroner fra året før, da omsetningen var på 90,5 milliarder.

– Omsetningsveksten i 2020 gjorde det mulig for oss å drive mer effektivt, og har gitt oss muligheten til å holde prisveksten nede gjennom priskutt mot kundene i flere runder. Vi hadde også muligheten til å ansette flere medarbeidere. I desember 2020 hadde vi 3000 flere medarbeidere enn i desember 2019, sier Hollevik.

Ifølge årsrapporten omsatte Kiwi for 46,3 milliarder kroner. Meny omsatte for 21,3 milliarder kroner. Joker og Spar omsatte for henholdsvis 8,3 milliarder og 14,5 milliarder kroner.

– Våre dagligvarekjeder har større sammenlignbar vekst enn våre konkurrenter i alle markedssegmenter. Det viser at de leverer på det som er viktigst for kundene og dermed styrkes fremtiden også for våre om lag 950 selvstendige kjøpmenn, sier Hollevik.

Powered by Labrador CMS