Nyheter

Arkivfoto.

Norgesgruppen: Unormale kostnader presser dagligvareprisene opp

Publisert Sist oppdatert

Rekorddyr strøm og økte leverandørpriser gir dyrere mat og svekket lønnsomhet i dagligvarebransjen. Norgesgruppen vil ha den unormale kostnadsveksten ned.

Norgesgruppen har hatt møte om den prekære situasjonen med næringsminister Jan Christian Vestre og landbruks- og matminister Sandra Borch. Statsrådene har torsdag møte med alle de store aktørene i dagligvarebransjen.

Norgesgruppen var først ut og ga klar beskjed:

– Unormale kostnadsøkninger gir dyrere mat og svekket lønnsomhet. Vårt hovedfokus er å holde prisstigningen nede ved å få kontroll på den store kostnadsveksten.

– Jeg tror begge er bekymret for den situasjonen vi er i. Ingen er tjent med å ha den eksplosive kostnadsveksten. Så vi delte informasjon og var enige om at dette var jobb nummer én, sier Hollevik til NRK på vei ut av næringsministerens kontor.

I en pressemelding etter møtet skriver konsernsjef Runar Hollevik at prisveksten skyldes store kostnadsøkninger i hele verdikjeden for mat. De store prisøkningene fra leverandørene og rekorddyr strøm, fører til økte matpriser og reduserer samtidig Norgesgruppens lønnsomhet.

(©NTB)

­

Powered by Labrador CMS