Nyheter
Nortura vurderer å avvikle slakteriet på Otta
I ledd av effektivisering, ser Nortura på muligheten for å samle slakting og skjæring av storfe på færre steder. Fabrikken på Otta kan legges ned.
Det skriver Nortura i en pressemelding. Kjøttsamvirket vurderer å gjøre fabrikken på Rudshøgda i Ringsaker til et sentrum for slakting og skjæring av storfekjøtt. I så fall vil Nortura fjerne skjæring av svinekjøtt på Rudshøgda.
Nortura har nå startet et prosjekt for å vurdere alternativene, og skal presentere en plan for styret til høsten, skriver Nationen.
– Ny teknologi, store endringer i markedet vi operer i og behov for økt konkurransekraft spiller inn når vi nå vurderer vår industristruktur. Ingen beslutninger er tatt, men vi spiller med åpne kort og inkluderer de ansatte tillitsvalgte i prosessene, sier konserndirektør for Nortura Produksjon, Lisbeth Svendsen.