Nyheter

Ny daglig leder, Johan Henrik Kintzell Frøstrup (midten) sammen med styreleder Per Skorge (venstre) og avtroppende daglig leder Ole Petter F. Bernhus (høyre).

Ny daglig leder i Debio

Johan Henrik Kintzell Frøstrup er ansatt som ny daglig leder i Debio. Frøstrup tiltrer 1. oktober.

Publisert Sist oppdatert

– Debios formål er å trygge og fremme økologisk og bærekraftig produksjon, omsetning og for­bruk. Vi er i dag næringslivets førstevalg for merking og sertifisering av økologiske produkter. Vi er svært fornøyde med at Frøstrup har takket ja til stillingen som daglig leder i organisasjonen, og vil videreføre det viktige arbeidet med sikre tillit til våre merkeordninger, sier styreleder Per Skorge i Debio i en pressemelding.

Frøstrup kommer fra Marine Stewardship Council (MSC), hvor han har jobbet som kommersiell leder. MSC er i likhet med Debio en uavhengig non-profit sertifiseringsorganisasjon. Han har tidligere også jobbet i Matarena AS/Smak av kysten. Hans faglige bakgrunn er fra Norges Handelshøgskole og University of Gastronomic Sciences i Italia.

– For oss har det vært vesentlig å velge en ny daglig leder som forstår betydningen av uavhengig sertifisering, og med hans bakgrunn fra blant annet MSC vet vi at vi får en ny leder som har kunnskap om og innsikt i merkeordninger og bærekraftig matproduksjon, sier Skorge.

Frøstrup erstatter Ole Petter F. Bernhus, som takket av før sommeren etter ni år som daglig leder i organisasjonen.

– Jeg er takknemlig for tilliten og går inn i rollen som daglig leder med stor iver og ydmykhet. Bærekraftig matproduksjon som spiller på lag med naturen er viktig for miljø og folk. Sertifisering og miljømerking har vist seg å være et effektivt verktøy for å motivere produsenter, foretak og konsumenter til å ta gode valg for miljøet på land og i vann. Jeg ser frem til å utvikle Debio videre sammen med de kunnskapsrike ansatte, sier Johan Henrik Frøstrup.

Powered by Labrador CMS