Nytt om navn

­Edel-Anita Westhagen-Fladset er ansatt som ny administrerende direktør i Animalia AS, Norges ledende fag- og utviklingsmiljø innen kjøtt- og eggproduksjon. Foto: Stian Lysberg Solum | NTB og privat

Ny toppleder i Animalia

Edel-Anita Westhagen-Fladset (54) tiltrer som ny sjef i Animalia AS 1. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Hun etterfølger Tor Arne Ruud som går av med pensjon ved nyttår, skriver Animalia i en pressemelding.

Animalia er Norges ledende fag- og utviklingsmiljø innen kjøtt- og eggproduksjon.

Lang erfaring

Westhagen-Fladset har lang ledererfaring fra Orkla-systemet og kommer nå fra stillingen som produktdirektør i Orkla Foods Norge AS. Gjennom 29 år i Orkla har hun blant annet jobbet mye med produktutvikling, innovasjonsprosesser og forskning, og har sittet i toppledelsen i 19 år i Stabburet og Orkla Foods Norge.

Hun er 54 år og har utdanning i matvitenskap fra NMBU.

Bred innsikt

– Vi er svært fornøyde med at Edel-Anita har takket ja til å lede Animalia videre. Hun har solid ledererfaring i sterke fagmiljøer og en spennende bakgrunn fra norsk matindustri. Hun har bred innsikt og ikke minst engasjement for norsk landbruk og tilhørende verdikjede, sier styreleder Rolf Gjermund Fjeldheim i Animalia AS.

– Animalia har svært mange kompetente medarbeidere og et viktig samfunnsoppdrag. Jeg gleder meg til å jobbe videre for å styrke konkurransekraften til både bonden og bransjen, sier Edel-Anita Westhagen-Fladset.

Animalia AS

  • Bransjeaktør som tilbyr norske bønder og hele den norske kjøtt- og eggbransjen kunnskap og kompetanse gjennom husdyrkontroller og dyrehelsetjenester, driftskritiske fagsystemer, forsknings- og utviklingsprosjekter, e-læring og kursvirksomhet, kommunikasjon og annen kunnskapsformidling.
  • Skal bidra til økt verdiskaping, reduserte kostnader og høy tillit til norsk kjøtt- og eggproduksjon. Virksomheten skal styrke langsiktig konkurransekraft for bonde og bransje gjennom å levere kunnskapsbaserte, nyttige og kostnadseffektive tjenester.
  • Kjernen i Animalia AS sin virksomhet er bransjenøytralt arbeid, finansiert av omsetningsavgift for kjøtt og egg. I tillegg kommer prosjekt- og oppdragsinntekter.
  • 1. januar 2018 ble Animalia sin virksomhet skilt ut fra Nortura SA i et eget aksjeselskap. Animalia AS eies av Nortura SA (66 %) og Kjøtt- og Fjørfebransjens landsforbund (34 %).

Kilde: animalia.no

Powered by Labrador CMS