Nyheter

Ekteparet Gro-Eva og Sigurd Owren er gründerne bak Lillehammer Bakeri som ble kåret til Årets Bakeri 2023.

Nykommer ble Årets Bakeri 2023

Årets Bakeri ble kåret på 125-årsjubileet til Baker- og Konditorbransjens Landsforening lørdag kveld. Det var Lillehammer Bakeri som ble vurdert av juryen som den aller beste av de tre finalistene.

Publisert Sist oppdatert

Kåringen skal være med på å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt å styrke samholdet i bransjen, heter det i en pressemelding.

Det er ekteparet Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Tølløfsrud Owren som er gründerne bak Lillehammer Bakeri. De åpnet bakeriet for to år siden, og det har fra første stund vært en møteplass for alle generasjoner midt i Lillehammer sentrum.

– Det føles helt fantastisk! Vi vil først og fremst takke våre ansatte, våre kunder og våre bakevenner som har heia på oss og stemt på oss. Og så vil vi selvfølgelig takke juryen. Tusen takk.

For å kunne sammenligne og vurdere bakerier opp mot hverandre, har det vært nødvendig å skille nominerte bakerier etter gitte kriterier. I tillegg til basiskriterier for konkurransen, har juryen i år vektlagt bakeriets omdømme og merkevarebygging.

– Etter vanskelige år for bransjen er det godt å se at vi har mange levedyktige og robuste bakerier i Norge, som satser ufortrødent videre. De tre verdige finalistene viser alle at de gjør nettopp dette, og de er alle er svært gode eksempler på flinke merkevarebyggere som er trygge på egenverdi og omdømme, sier Juryleder Vigdis M. Næsseth.

De tre finalistene i Årets Bakeri 2023 var Kafé Solros fra Bergen, Lillehammer Bakeri fra Lillehammer og Blomsø Bakeri & Konditori fra Harstad.

Powered by Labrador CMS