Nyheter

Nytt Spesialitetsmerke til Havsnø

Havsnø AS fra Gossen i Møre og Romsdal er tildelt det første Spesialitetsmerket for sin flaksalt med sukkertare.

Publisert Sist oppdatert

Det ble gjort av Landbruks- og matminister Sandra Borch under åpningen av årets Matstreif.

– Flaksaltet Havsnø blir tilsatt sukkertare (Saccharina latissima), som er knust for hånd og som gir flaksaltet en helt ny dimensjon. Sukkertaren produseres av Tango Seaweed på Sunnmøre. Vi er veldig stolte av å få tildelt Spesialitetsmerke for vårt andre produkt, sier Michal Christina Bietz, gründeren av Havsnø AS i en pressemelding.

Havsnø AS fikk tildelt Spesialitetsmerket for sitt flaksalt Havsnø tilbake i 2016. Da fikk de også juryens spesialpris som vinner av Det norske måltid.

Nofima, som forsker på tare som smaksforsterker i mat, uttaler at «sukkertare gir en saltsmak, sjøsmak. Og den har umami – den femte smaken – som fungerer som smaksforsterker for de andre matvarene. Smaken kommer bedre fram når de spises sammen med tare.»

– Spesialitetsmerket viser forbrukerne veien til de unike, norske mat- og drikkeopplevelsene. I dag har jeg æren av å dele ut dette merket til fire flotte produkter, fra lokalmatprodusenter som virkelig har lagt ned stolthet i det de lager, sa landbruks- og matminister Sandra Borch.

Bak merkeordningen Spesialitet står Stiftelsen Norsk Mat.

­

Powered by Labrador CMS