Nyheter

Rekordtall fra Ringnes

5,5 milliarder i omsetning i 2021 er ny rekord for Carlsberg-eide Ringnes AS.

Publisert Sist oppdatert

­Regnskapet for 2021 fra Norges klart største bryggeri viser en omsetning på 5,52 milliarder kroner, opp mer enn 10 prosent fra 2020, som også var et rekordår.

Tjener gode penger

2021 ga et driftsresultat på 1,16 milliarder kroner, som gir en driftsmargin på 21,1 prosent, knepent bak 2020.

Årsresultatet på 916,8 millioner er nesten 100 millioner bedre enn den tidligere rekorden fra 2020, som var på 821,7 millioner kroner.

– 2021 ble et godt år for Ringnes. Dette var det det siste «annerledesåret» med økte volumer grunnet stengte grenser og mange nordmenn som droppet utenlandsferien. Selv om det totalt sett gikk veldig bra, var det også nok et år med et uteliv som var stengt ned helt eller delvis i lange perioder. Og vi gleder oss til å være tilbake til normale tilstander i år, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard til Mat og marked.

Han trekker fram to suksessfaktorer fra 2021:

  • – Sukkerfri brus, med Pepsi Max i spissen, fortsetter å sette rekorder. Vi nærmer oss nå målet vårt om å ha en brusportefølje bestående av 90 prosent sukkerfri brus, og det er gleder oss at skiftet mot sunnere produkter fortsetter og ser ut til å ha kommet for å bli. Helsetrenden gjør seg også tellende på ølsiden der lavkalorivariantene gjør det bra.

  • – Fruktig øl som fortsetter veksten. Frydenlund, som på få år har gått fra en markedsandel på rundt 2 prosent til rundt 10 prosent i dag, fortsetter veksten, drevet av den fruktige Juicy-varianten i tillegg til den populære blå fatølvarianten.

Carlsberg satser

Bruusgaard gleder seg også over at eieren Carlsberg Group har tro på Ringnes:

– Investeringen i selskapet fortsetter og siden 2019 er det investert om lag 250 millioner i nytt fangstanlegg for CO2, ny bokskolonne og nytt draughtmasteranlegg (utelivsfat) – så vi er sånn sett godt rigget for fremtiden.

Ny sjef i november

2021 var også siste år som toppsjef for Anders Røed, i januar i år ble det klart at han går til topplederjobben i Kronenbourg, Frankrikes nest største bryggeriselskap..

Siden har finansdirektør Kim Rolf ledet selskapet midlertidig. Før sommeren ble det klart at Marianne Ødegaard Ribe tiltrer som administrerende direktør i Ringnes 1. november i år. Hun er i dag administrerende direktør i NorgesGruppen Servicehandel, som til sammen består av over 1000 butikker. Hun er en del av konsernledelsen i NorgesGruppen og har vært i selskapet siden 2007.

Powered by Labrador CMS