Nyheter

Lars Giil, administrerende direktør i Hansa Borg. Foto: Hansa Borg, Mariann Hillestad

Royal Unibrew utvider sitt eierskap i Hansa Borg Bryggerier

Royal Unibrew A/S har inngått en avtale med Borg Invest AS om kjøp av ytterligere 75 prosent av aksjene i Hansa Borg Bryggerier AS.

Publisert Sist oppdatert

Med dette blir Royal Unibrew eneeier av drikkevarekonsernet Hansa Borg Bryggerier.

– Hansa Borg Bryggerier har gjennom flere år vært eid 75 prosent av Borg Invest og 25 prosent av Royal Unibrew. Selskapet er i dag godt posisjonert for videre vekst, og vi har tro på at Royal Unibrew er en sterk og langsiktig industriell eier som kan ta virksomheten til neste fase. Transaksjonen gir oss mulighet til fortsatt å være involvert som mer indirekte eiere, da betalingen i all hovedsak vil være i Royal Unibrew-aksjer, sier styreleder i Borg Invest, Thor Bendik Weider i en pressemelding, på vegne av selger.

– Tilfredse aksjonærer

Oppkjøpet vil styrke Royal Unibrew sin markedsposisjon i Norge, og bidra til deres strategiske vekstambisjoner. Administrerende direktør Lars Jensen for Royal Unibrew ser frem til å ønske 300 nye kolleger velkommen til Royal Unibrew.

– Vi har vært tilfredse aksjonærer siden 2002 og er glade for at det endelig lykkes å skape en stor nordisk familie og ser frem til at utvikle Hansa Borg Bryggerier til den ledende multi beverage leverandør i Norge, sier Jensen.

– Veiskille

For Hansa Borg Bryggerier sin del, vil det nye eierskapet styrke drikkevarekonsernet i et marked med økende grad av konkurranse fra internasjonale aktører. Totalt sett vil selskapet få en sterkere drikkevareportefølje, spesielt innen kategorier som lavalkohol og alkoholfritt.

– Vi står ved et veiskille der vi ser behov for store oppgraderinger av anleggene våre for å kunne ha en bærekraftig og mer effektiv fremtidig drift. Royal Unibrew kjenner oss godt og vet hva vi står for. Under deres eierskap skal vi videreføre satsingen og utviklingen av vår kvalitetsportefølje, sier administrerende direktør Lars Giil i Hansa Borg Bryggerier.

Oppkjøpet verdsetter hele Hansa Borg til rundt 3 milliarder norske kroner. Gjennomføringen av oppkjøpet er gjenstand for regulatoriske vurderinger, noe som forventes å skje i løpet av første halvår 2022.

Powered by Labrador CMS