Nyheter

Fra venstre: Vegard Kjuus i Meny, Wenche Westberg statssekretær i landbruks- og matdepartementet, Jon Ragnvald Sporsheim i Juviksild, Øyvind Try Leiner i Juviksild, Per Ådne Skårland i Jerseymeieriet, Sonja Herikstad Skårland i Jerseymeieriet, Kristine Lund i Klokk & Co, Leif Klokk i Klokk & Co og Eivind Haalien i Norgesgruppen.

Sild til topps i Menys Matskattstipend

Juviksild mottar 300.000 kroner som vinner i Menys Matskattstipend. - Sild er sunt, godt og klimavennlig, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Publisert Sist oppdatert

–I flere europeiske land er fisken en delikatesse, mens vi i Norge knapt spiser den. Det må vi gjøre noe med, sier Kjuus i en pressemelding.

Jerseymeieriet får 150.000 kroner for å videreutvikle produkter av A2A2-melk. Klokk & Co får 150.000 kroner for å utvikle en sunnere brus basert på norske og naturlige råvarer.

Prisene ble delt ut torsdag av statssekretær Wenche Westberg i Landbruks- og matdepartement, på vegne av juryleder og landbruks- og matminister Geir Pollestad.

– Vi hadde en vanskelig jobb i juryen. Alle de seks finalistene er driftige, nyskapende og brenner for norsk matproduksjon, sier Westberg.

I tillegg til vinnertrioen, var tortillabaker Como Mexico, iskremprodusent Bamsrudlåven og fruktdrikkprodusent Åkre gård i finalen. Meny-sjefen er imponert over finalistene.

– Alle finalistene er små familiebedrifter som produserer unike produkter av svært høy kvalitet. Likevel evner de å tenke nytt og skape nye segmenter og kategorier i norsk dagligvare, sier Kjuus.

For første gang siden prisen ble etablert i 2015, går en fiskeprodusent helt til topps i kåringen.

– Vi må hjelpe Juviksild, som har utviklet spiseklare sildefileter, med å løfte silda tilbake på norske middagsbord. Med så mange positive egenskaper og gode tilbakemeldinger i forbrukertester, tror jeg potensialet er stort. Dette handler om å modernisere og spre kunnskap, på samme måte som Dybvik har gjort med klippfisk, sier Kjuus.

Powered by Labrador CMS