Nyheter

Statlige millioner skal fortrenge utenlandske spill

Oslo (NTB): Med friske statlige millioner fortsetter kulturminister Thorhild Widvey (H) kampen mot de utenlandske spilleselskapene.

Publisert Sist oppdatert

– I denne saken gir vi oss ikke. Vi godtar ikke at utenlandske nettspill, som verken styrker den norske frivillighetskulturen eller har ansvarlige spill, henter ut store summer ved at nordmenn spiller hos dem, sier Widvey til Vårt Land. Hun mener de utenlandske selskapene opptrer som om de har lisens til å tilby spill i Norge.

– Det har de ikke, og det kommer de aldri til å få, sier hun.

I løpet av de neste tre årene vil statsråden få ned antall spilleavhengige, tilby bedre behandling og gjøre det vanskeligere for de utenlandske selskapene å operere i Norge. Dette blir svært godt mottatt i organisasjonen Spilleavhengighet Norge.

– Dette er et kjempeflott tiltak. Reklamen for utenlandske nettspill, særlig kasinospillene, må stoppes. I høst registrerer vi at flere melder om spilleproblemer, sier leder Lill-Tove Bergmo.

En torn i øyet på Kulturdepartementet er TV-kanaler som sender fra utlandet og som reklamerer for spillselskapene. Hun vil møte reklamen med informasjon.

– Nå skal vi bruke tre millioner kroner mer på handlingsplanen. De ekstra pengene skal Lotteritilsynet blant annet bruke på kampanjer for å fortelle at de utenlandske selskapene ikke har lisens i Norge, sier Widvey til avisen.(©NTB)

Powered by Labrador CMS