Nyheter

Stian «Staysman» Thorbjørnsen ble torsdag ettermiddag kåret til Årets Ølhund 2020 på Ringnes Brygghus. Han ble dermed del av en eksklusiv klubb av tidligere prisvinnere.

Staysman kåret til Årets Ølhund

Stian «Staysman» Thorbjørnsen ble kåret til Årets Ølhund for 2020 torsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

I sin begrunnelse for kåringen, trekker juryen frem hvordan Staysman fra sitt utgangspunkt som den norske «kongen av rølp» har foretatt en personlig reise gjennom det mangfoldige øl-Norge. Han har besøkt både små og store bryggerier, prøvd seg frem med å kombinere mat og øl og viser lysende entusiasme og nysgjerrighet for både håndverk og smaksopplevelser. Engasjementet har resultert i den nylig utgitte boken «Øl hele året» som han har skrevet sammen med Jørn Idar Almås Kvig, som selv ble kåret til Ølhund sammen med gjengen bak Ølportalen i 2014, heter det i en pressemelding.

«Ingen tviler på at Staysman er genuint glad i øl, og hos ham er denne kjærligheten strippet for jåleri og fiksfakseri. På folkelig vis bidrar han nå til at nye grupper åpner øynene for det fantastiske mangfoldet som finnes av norsk øl», konkluderer juryen.

Årets Ølhund er en pris som deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen. Blant tidligere vinnere finner vi Rolv Wesenlund, Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen, Pondus/Frode Øverli og Trine Skei Grande.

Powered by Labrador CMS