Økologi

Partienes programkomiteer har fått klare krav fra Økologisk Norge.

Gjenreis 15 prosent-målet

15 prosent–målet for økologisk produksjon og forbruk må gjeninnføres og følges opp med en forpliktende opptrappingsplan, er ett av flere krav Økologisk Norge har meldt inn til de politiske partiene, som nå reviderer partiprogrammene i forkant av Stortingsvalget i 2021.

Publisert Sist oppdatert

Et samlet norsk landbruk støtter Økologisk Norge i kravet om tydelige mål. De forventer nå at partiene tar økologisk landbruk inn i sine programmer, slik at neste regjeringserklæring i 2021 vil inneholde tydelige formuleringer om en konkret og ambisiøs målsetting og tydelig satsing for norsk økologisk produksjon og forbruk.

«Myndighetenes uttalte satsing på norsk frukt- og grøntproduksjon, må inkludere økologisk frukt og grønt. Her er det gode muligheter for å øke norskandelen av økologiske varer. Frukt og grønt er en viktig varekategori for norske økoforbrukere. Det vises tydelig i den store tilstrømmingen til andelslandbrukene og Reko-ringene, der økokunder som ikke finner det de vil ha av norsk økologisk frukt og grønt i butikkene, slutter opp om de nye omsetningsformene og handler i stort monn», skriver Økologisk Norge i en pressemelding.

Økologisk Norge, sammen med resten av det norske landbruket, mener at myndighetene må sette inn konkrete og effektive tiltak for å øke norskandelen, særlig på frukt og grønt. De forventer også et systematisk arbeid for å bygge merkevaren norsk økologisk.

Powered by Labrador CMS