Økologi

Bilde fra åpningen av en utsolgt Landbrukets økologikongress i 2020. Denne gangen er arrangementet lagt til Thon Hotel Oslo Airport der kapasiteten er utvidet.

Klart for øko-konferanse i februar

Den 7. – 8. februar 2023 samles hele verdikjeden i landbruket på konferansen Øko 2023. Målet er å skape inspirasjon og samarbeid om økt økologisk og bærekraftig norsk matproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Øko 2023 blir arenaen der hele verdikjeden skal møtes for å utveksle kunnskap og ideer for å mobilisere til økt produksjon og forbruk av norsk, økologisk mat.

Arrangørene lover to dager fullspekket med inspirerende og tankevekkende foredrag der alle ledd i kjeden mellom bonde og bord er representert.

Programmet tar for seg de store spørsmålene som bærekraft, miljø og selvforsyning, men dykker også dypere ned i de ulike produksjonene og markedsutviklingen i norsk matproduksjon. Det blir også en stor utstilling med økologiske produsenter, markedsaktører, forskning og mye annet.

Kongressen innledes med en hilsen fra Landbruksminister Sandra Borch. Deretter blir det korte innlegg fra Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag og Tor Jacob Solberg, leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Programleder for dagen er nestleder i Bondelaget, Bodil Fjelltveit.

Dag 1 er et fellesprogram som tar et tverrsnitt gjennom de mest aktuelle temaene i landbruket, med trykk på bærekraft og ressursutnyttelse. Se hele programmet her

Dag 2 er delt opp i fem parallelle bolker som tar for seg ulike produksjoner, verdikjede og marked.

Se hele programmet her.

Fakta
Konferansen, som er finansiert av Landbruksdirektoratet, er et samarbeid mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Debio, Matvalget, Norsk Landbruksrådgivning, Statsforvalteren, Økologisk Norge og Norsk senter for økologisk landbruk.
Tid: 7.-8. februar 2023
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
Powered by Labrador CMS