Økologi

Norganic AS trekker tilbake spesifikke partier «Manna Økologisk kikerter» (5 kg sekk) og «Kikerter Økologisk» (25 kg sekk). Årsaken er funn av levende insekter i deler av partiene. Foto: Norganic AS, NTB

Økologiske kikerter trekkes fra markedet etter insekt-funn

Spesifikke partier med «Manna økologiske kikerter» og «Kikerter økologisk» fra Norganic AS trekkes fra markedet etter funn av levende insekter.

Publisert Sist oppdatert

Pakkene som trekkes tilbake, er sekker på fem og 25 kilo som er solgt til storhusholdningsfirmaer, frittstående butikker over hele landet og til privatpersoner via nettbutikken Økoland.no.

Tilbaketrekkingen skyldes funn av levende insekter i deler av partiet.

I en pressemelding på Mattilsynets nettsider står det at det foreløpig ikke er kjent hvilken insektart det er snakk om, og det er usikkert om det kan være helseskadelig å spise kikertene.

– Det er heller ikke ønskelig å spre skadeinsekter som lever av belgfrukter. Insektarten er sannsynligvis subtropisk/tropisk og vil normalt ikke overleve i norsk utemiljø, står det.

Forbrukere som har kjøpt produktet, bes om å fryse det (- 20 grader) i minst ett døgn før det kastes i mat-/restavfall, eventuelt brenne/destruere produktet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS