Økologi

Hanne-Lene Dahlgren, vinner av Årets formidler. Foto: Svein Kjøde/Debio

Prisdryss på Matprisen

Det ble delt ut mange priser da Matprisen hadde sin årlige prisutdeling 25. november. Her presenterer vi mange av dem.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Matprisen til Ille brød

Årets produsent ble Gunnar Klo. Ved å stadig utvikle virksomheten i mer bærekraftig retning i alle ledd i produksjon, enten det gjelder matsvinn, emballering eller fôr, skiller årets vinner seg positivt ut, mener juryen. Vinneren er et stort forbilde for sin bransje, og når de foredler havets sølv er de gode som gull, skriver juryen.

De Haes Gartneri fikk Debioprisen. For vinneren var økologisk drift eneste farbare vei da de bestemte å starte opp ved inngangen til dette årtusenet. At vinneren har klart kunststykket å være en stor suksess nesten to tiår senere kunne alene vært grunn nok til å vinne.

Vinneren har lagt ned mye arbeid i å spre kunnskap og entusiasme rundt økologisk dyrking både til forbrukere og profesjonelle. De har betydd mye for framveksten av nye dyrkere over i hele vårt langstrakte land, skriver juryen.

Hanne-Lene Dahlgren er Årets formidler. Vinneren har tatt konsekvensen av både de statlige ernæringsrådene og de problematiske miljøsidene ved kjøttproduksjon, og har tatt tak i en av de mest betente debattene innen bærekraftig mat. Hun er også en tydelig stemme i diskusjonene rundt hva som er et bærekraftig kosthold, hvordan jordbrukspolitikken vår er innrettet og hvem som lærer barna våre om godt kosthold.

Se alle prisvinnerne

Powered by Labrador CMS