Nyheter

– Pengene fra Pantelotteriet har blitt veldig viktige for oss, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv. Foto: Katrine Lunke

Rekord for Pantelotteriet

I juli ble det ny rekord for Pantelotteriet. Da ble det satset pant for hele 9,3 millioner kroner i lotteriet. Til sammenligning ble det i juli i fjor spilt for 8,6 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Hittil i år har Røde Kors fått nær 18 millioner kroner fra Pantelotteriet

I gjennomsnitt satses rundt 11 prosent av panten i lotteriet. Mest populært er det å spille på Meny Ringnes Park i Oslo. Her ble det i juli satset over 44 prosent av panten i lotteriet.

Siden 2008 har Pantelotteriet sørget for at Røde Kors har fått over 140 millioner til sitt arbeid, og det gleder Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

– Pengene fra Pantelotteriet har blitt veldig viktige for oss, sier Mollekleiv i en pressemelding.

– Hver gang noen trykker på Røde Kors-knappen og er med i dette spillet, så får vi midler til å bruker på humanitært arbeid både i Norge og internasjonalt, sier Mollekleiv.

Hittil i år har seks personer blitt millionær i Pantelotteriet, og totalt har 38 personer vunnet toppgevinsten på én million. Den siste som vant var en 23 år gammel musiker fra Oslo. Han satset pant for 22,50 kroner i en Coop-butikk i hovedstaden i juli og endte opp som millionær.

Telemark er fylket med flest pantemillionærer, hvor seks stykker har vunnet millionen. Telemark er også fylket hvor det spilles mest, etterfulgt av Oslo og Akershus.

Powered by Labrador CMS