Nyheter

Fem nye Extra-butikker

Coop åpner i dag fem nye Extra-butikker. Kjeden er dermed oppe i totalt 75 butikker.

Publisert Sist oppdatert

Disse butikkene åpner i dag: Coop Extra Kronstad i Alta, Coop Extra Kyrksæterøra, Coop Extra Støren, Coop Extra Valestrandfossen og Coop Extra Evje.

Forbrukersamvirket Sør har ett klart mål med omprofileringen fra Coop Prix til Coop Extra i Evje i Setesdal.

– Vi skal gjenerobre posisjonen som Evjes største og beste dagligvarebutikk, sier Kay Arne Nedrejord, viseadministrerende direktør i samvirkelaget.

– Før mai i år var Kiwi, Rimi og Spar våre konkurrenter på Evje. Vi var størst, tett fulgt av Spar. I mai åpnet Rema 1000 en ny butikk i dette begrensede markedsområdet. Med Coop Extra har vi redskapet, og «kapteinen» på det som skal bli vinnerlaget er Hans Christian Flaten, som i fjor ledet Coop Prix Treungen fram til tittelen Årets Coop Prix. Med seg har han en stor gjeng med dyktige medarbeidere som vil gjøre oss til et førstevalg på Evje, sier Nedrejord.

Den tidligere Coop Prix-butikken er bygd ut slik at salgsarealet er fordoblet og er nå 1 000 kvadratmeter. Samvirkelaget har investert mer enn 20 millioner i bygg, inventar og utstyr. Alt utstyr er byttet ut.

Første i Finnmark

Coop Finnmark har bygd en helt ny butikk med et salgsareal på 813 kvadratmeter og investert i overkant av 30 millioner kroner i tomt, bygg, inventar og utstyr.

Den nye Coop Extra Kronstad forventes å omsette for om lag 60 millioner kroner i nær konkurranse med Rimi, Rema, Kiwi – og samvirkelagets egen Coop Mega Elvebakken.

Utfordrer i Hordaland

Også i Coop Hordaland satses det kraftig på Coop Extra. I dag åpner samvirkelaget sin Coop Extra nr. 7. Det skjer i Valestrandfossen.

– Vi tror Coop Extra-konseptet er det rette verktøyet for å gå i strupen på Rema 1000, sier viseadministrerende direktør Jeanette Søvik i samvirkelaget.

Søvik forteller at Coop Hordaland skal omprofilere seks Coop Prix-butikker til Coop Extra i løpet av høsten. Den i Valestrandfossen er først ute.

Powered by Labrador CMS