Nyheter

Ica Norge blir Norsk Butikkdrift AS

Bent Aamotsmo er ansatt som administrerende direktør for Norsk Butikkdrift AS, selskapet som har ansvar for å drifte de nær 450 butikkene som Coop Norge overtok ved kjøpet av Icas norske dagligvarevirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Butikkdrift AS er det nye navnet på selskapet Ica Norge AS. I Coop er Norsk butikkdrift lagt som et datterselskap til Coop Norge Handel AS.

Bent Aamotsmo kommer fra stillingen som direktør for region Øst i Coop Norge og har mange års ledererfaring fra dagligvarebransjen. Han har blant annet vært assisterende kjededirektør, leder for butikkutvikling, kjededisponent og driftssjef. Aamotsmo startet sin karriere i Coop allerede i 1989, da som butikksjef. Han er utdannet ved Datahøgskolen, BI og Varehandelens høyskole. Bent Aamotsmo er 47 år, gift og har fire barn. Han bor med familien på Abildsø i Oslo, men kommer opprinnelig fra Eidsvoll.

– Å lede Norsk Butikkdrift er slik jeg ser det, den mest spennende og utfordrende jobben i norsk dagligvarebransje nå. Jeg gleder meg til å komme i gang, men har også stor respekt for det store ansvaret jeg har fått og det omfattende og krevende arbeidet som ligger foran oss. Heldigvis består Norsk Butikkdrift av mange dyktige medarbeidere, og i tett samarbeid med resten av Coop Norge og samvirkelagene, er jeg sikker på at vi skal lykkes, sier Bent Aamotsmo i en pressemelding.

Konst. administrerende direktør Geir Inge Stokke i Coop Norge er godt fornøyd med å ha fått Aamotsmo på plass som leder av Norsk Butikkdrift AS.

– Jeg kjenner Bent som en veldig dyktig leder og en god kollega. Med sin lange og varierte fartstid i Coop og norsk dagligvarehandel, er jeg helt sikker på at han er rett mann til å lede Norsk Butikkdrift og at han sammen med sine medarbeidere vil skape landets beste butikkdriftsselskap, sier Stokke.

Stokke vil også takke av Ica Norges administrerende direktør.

– Jeg vil få takke Thorbjørn Theie for meget god innsats. Det er imponerende at han i hele perioden fra oppkjøpet ble annonsert og til i dag, har klart å motivere de Ica-ansatte til å stå på for fullt. Jeg ønsker ham lykke til videre, sier Stokke.

Powered by Labrador CMS