Nyheter

Illustrasjonsfoto

Slår alarm om feilmerking av kjøtt

Mattilsynet er oppgitt over merkingen til kjøttbransjen. – Dette kan medføre helsefare for allergikere, sier Mattilsynet til Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

For tredje året på rad har Mattilsynet gjennomført undersøkelsen «Merkesjekken». Denne gangen har de sett spesifikt på merkingen av kjøttprodukter, og konkluderer med at allergikere sliter med å få riktig merket kjøttvarer.

Mer enn 50 prosent av varene Mattilsynet sjekket for allergener, var feilmerket, skriver Aftenposten. Merking av allergener er relevant i 137 av de testede produktene, og tilsynet fant avvik ved 74 av disse produktene.

To av produktene ble umiddelbart forbudt å selge på grunn av manglende merking.

Mange av produktene som har fått anmerkninger, er mindre slakterier eller produsenter. I tillegg er det snakk om enklte emv-produkter hos de ulike dagligvarekjedene.

– Vi hadde forventet en forbedring. Dette er nedslående, sier kampanjeleder Ingvild Tømmerberg Sletta i Mattilsynet, som synes det er urovekkende at tilstanden ikke er blitt noe bedre i løpet av de tre årene de har gjennomført «Merkesjekken».

Powered by Labrador CMS