Nyheter

Åpnet nytt kultur(melk)hus

Elevene ved Voll skole har brukt 800 kulturkartonger for å bygge det nye «kulturhuset» i Rennebu. Tirsdag ble huset offisielt åpnet av ordføreren omkranset av elever, lærere og mye bygdefolk.

Publisert Sist oppdatert

Skolen ble utfordret av den tradisjonsrike Rennebumartnan, der temaet i år er kultur. Et ord som har et mangfoldig innhold, og som kan kombineres på mange måter.

Hva var vel da mer naturlig enn å bygge et kulturhus? Tine Meieriet Tunga ble kontaktet, hvor meierisjefen tente på ideen med en gang. To paller med kartonger ble sendt til Rennebu. Kartongene ble brukt til å kle huset utvending. Men ikke nok med det: Inne i huset har elevene bygd et golvur, et såkalt kult-ur, med urverk og det hele. Over inngang henger et fuglebur, blomsterpottene er også kledd med kulturkartonger. Ja til og med kulturgardinene er på plass.

Nå skal det ikke stikkes under stol at elevene har en baktanke med prosjektet. Rennebu mangler eget kulturhus, noe elevene gjerne skulle sett var på plass. Å bygge sitt eget kulturhus er derfor et lite spark til kommunens politikere. En imponert ordfører Ola Øie var da også snar til å kommentere at samfunnshuset i kommunesenteret Berkåk nå skal rustes opp. Han stod for en utradisjonell snorklipp, frislipp av et knippe heliumsballonger.

Powered by Labrador CMS