Nyheter

ASKO-ansatte skal la bilen stå

ASKO Drammen og Lier kommune inngår et samarbeid for å bidra til reduksjon av klimagassutslipp fra jobbreiser.

Publisert Sist oppdatert

Hovedmålet med samarbeidet mellom ASKO Drammen og Lier kommune/Buskerudbysamarbeidet er å tilrettelegge for miljøvennlig transport og få flere til å la bilen stå hjemme når de reiser på jobb. Avtalen om samarbeidet underskrives av styreleder Torbjørn Johannson i ASKO og ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier kommune. Dette skjer under et arrangement hos ASKO fredag 27. mai.

– Med denne avtalen viser ASKO at næringslivet kan bidra til mer miljøvennlig reising til og fra jobben. Dette vil gi både færre biler på veiene og lavere klimagassutslipp. I tillegg vil mer fysisk aktivitet være med og legge til rette for bedre folkehelse blant de ansatte, sier Ingebjørg Tofte i en pressemelding. Hun errådgiver innenfor miljø og samfunn i Lier kommune.

For ASKO er denne samarbeidsavtalen viktig.

– Vi tar skrittet videre for å nå målet vårt om å være en klimanøytral bedrift. Og med transportkampanjen "Reis smart ASKO» ønsker vi å gjøre det spennende og hyggelig for de ansatte å la bilen stå litt oftere, sier direktør Knut-Andreas Kran i ASKO Drammen AS.

Samarbeidsavtalen inkluderer både kunnskapsinnhenting, kampanjer, fysiske tiltak som bedrer tilgjengeligheten for både gående og syklende og bedre informasjon om busstilbudet. Prosjektet vil ha stor overføringsverdi og kan gi synergieffekter i hele ASKO -systemet og til andre bedrifter i Buskerudbyområdet. Materialet og metodene som utvikles, vil formidles videre og kunne gjennomføres i andre bedrifter og kommuner.

Fakta om Reis Smart
Reis Smart er et tiltak i regi av Buskerudbysamarbeidet i samarbeid med næringslivet, for økt satsing på kollektive og miljøvennlige transportformer for å minske bilbruk ved jobbreiser i de fem kommunene i Buskerudbyen (Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg). Samarbeidet med Asko er det andre prosjektet i Reis Smart. Det første var i teknologiparken på Kongsberg.

Powered by Labrador CMS