Nyheter

Bedring etter Merkesjekken

Mattilsynet har sett på hva som har skjedd med de 167 produktene som fikk merknader i Merkesjekken 2015. De er godt fornøyde med resultatet.

Publisert Sist oppdatert

Kjøttbransjen har fulgt opp Merkesjekken 2015 på en svært god måte, mener Mattilsynet.

– I de 167 produktene som fikk merknader i fjorårets undersøkelse, ser vi at merkingen nå er korrekt i 159 produkter. De fleste har endret merking, mens noen har fått medhold i at de hadde korrekt merking etter å ha gitt utfyllende opplysninger, eller at saken er lukket etter klagebehandling, heter det i en pressemelding fra Mattilsynet.

Mattilsynet har siden 2013 gjennomført nasjonale tilsynskampanjer rettet mot merking av mat. Merkesjekken 2015 så på merking av kjøtt og kjøttprodukter. Kampanjen omfattet betegnelse på matvarene, obligatoriske tilleggsangivelser, mengdeangivelse av ingredienser (QUID-merking), bruk av illustrasjoner, merking av allergener samt bruk og merking av tilsetningsstoffer. Tilsynet ble gjennomført i perioden 18. mai-18. juni 2015. Rapporten ble publisert 24. november 2015 og korrigert rapport ble publisert 29. januar 2016. 257 enkeltprodukter ble vurdert i merkesjekken 2015.

Også i 2016 skal Mattilsynet se på merking av mat. I 2016 kombineres dette med smilefjestilsynet.

– I smilefjestilsynet ser vi på merking av allergener i spisesteder. Vi kommer til å se på status for allergenmerking ved første smilefjestilsyn og etter at alle spisestedene er besøkt.

Powered by Labrador CMS