Nyheter

Beklager Ello-nedleggelse

YS-forbundet Negotia synes det er trist at Orkla legger ned Ello-fabrikken i Kristiansund,

Publisert Sist oppdatert

Orkla har besluttet å legge ned produksjonen ved Ello fra Kristiansund til Falun. Dermed mister de ansatte jobben. YS-forbundet Negotia, som har medlemmer i Orkla, beklager utviklingen som nå finner sted.

– Vi beklager sterkt at Orkla legger ned virksomheter i Norge som er lønnsomme. Dessverre ser det ut til at Orkla kommer til å la dette profittjaget styre utviklingen andre steder også, sier Negotia-leder Arnfinn Korsmo i en pressemelding.

– Orkla har tradisjonelt vært et stort og stolt industrikonsern som også tar samfunnsansvar. Det er beklagelig at strategien nå legges om på en slik måte at lønnsomme arbeidsplasser i Norge flagges ut. Dette handler kun om profittmaksimering og er på mange måter tegn på en kynisk ledelsesfilosofi som vi sterkt beklager, hevder Arnfinn Korsmo, leder i YS-forbundet Negotia.

– Det Orkla bør reflektere over er det signalet de sender til kunnskapsarbeidere over hele landet. Alle som gjør en god jobb og skaper lønnsomme arbeidsplasser virker ikke lenger å være verdifull for dette norske konsernet. Det stimulerer hverken til innsats eller nyvinning. Det er ikke Orkla tjent med, sier Korsmo.

Orkla har uttalt i sakens anledning at de vil fortsette å investere i Norge.

– Vi satser tungt i Norge, og vi har nå tatt en beslutning om å bygge et nytt hovedkontor i Norge, hvor vi investerer 1 milliard kroner, sa Orklas kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli til NTB tidligere denne uken.

Han sa også at det ikke foreligger noen umiddelbare planer om nedleggelser andre steder i landet.

Powered by Labrador CMS