Nyheter

E.C. Dahls åpner nytt bryggeri

I dag, torsdag 4. august, åpner det splitter nye bryggeriet til E.C. Dahls i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

– Når jeg ser hva vi har fått til i løpet av noen få måneder blir jeg stolt. Stolt fordi vi har fått på plass et flott bryggeri som viderefører og videreutvikler E.C. Dahls’ 160 år lange øltradisjoner. Stolt fordi vi holder til i en by med så mange entusiastiske ildsjeler og støttespillere som har hjulpet oss frem under hele prosessen. Og stolt fordi vi har eiere som har våget å investere 110 millioner kroner i dette eventyret, sier bryggerisjef Erik Norgård i en pressemelding.

Bryggeriets hovedoppgave er å produsere øl for Ringnes, og bryggeriet blir Ringnes’ flaggskip innen den raskt voksende spesialøl-kategorien, samtidig som det viderefører bryggingen av Dahlspilsen.

I tilknytning til bryggeriet blir det en bryggeripub og restaurant samt et besøkssenter med konferansefasiliteter. Det er Roar Hildonen og Aleksander Skjefte som står bak driften av serveringsstedene.

E.C. Dahls Bryggeri eies av Ringnes-eier, Carlsberg Group, og det New York-baserte Brooklyn Brewery. Førstnevnte som majoritetseier. Siden 2012 har Brooklyn og Carlsberg Group hatt et lignende samarbeid om Nye Carnegiebryggeriet i Stockholm.

Powered by Labrador CMS