Nyheter

Fiskeriminister Per Sandberg blir den første norske statsråden til å besøke Iran etter at sanksjonene ble opphevet fra nyttår 2016. Foto: Ned Alley, NTB scanpix

Fiskeriministeren vil eksportere til Iran

Fiskeriministeren reiser til Teheran siste uken i september. Han ønsker eksport av både sjømat og teknologi til landet etter at sanksjonene ble opphevet fra nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): – Med opphevelsen av sanksjonene står vi overfor en unik mulighet. Det er ikke hver dag et marked med 80 millioner mennesker åpner seg over natten, sier fiskeriminister Per Sandberg

Sandberg blir den første norske statsråden som besøker landet etter at sanksjonene motIran ble opphevet fra nyttår 2016.

Under besøket skal Sandberg blant annet delta på en sjømatkonferanse i regi av Sjømatrådet og Innovasjon Norge, besøke lokalt sjømatmarked og oppdrettsnæring, samt ha politiske samtaler.

– Norsk oppdrettsnæring er verdensledende og vi opplever økende interesse for våre løsninger. Iran er tydelige på at de ønsker vekst i egen oppdrettsnæring og dette kan gi muligheter for norsk leverandørindustri. Foreløpig selger vi lite fisk til Iran, men vi ser en positiv utvikling og potensialet kan være stort, sier Sandberg. (©NTB)

Powered by Labrador CMS