Nyheter

– Folk flest vil fremdeles ha kontanter

– Mange liker fremdeles å ha kontantermellom hendene, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas.

Publisert Sist oppdatert

Fremdeles er det stor etterspørsel etter kontanter. I hvert fall hvis en skal tro på responsen etter at Nokas plasserte ut en ny minibank i Ås i sist uke. I Ås Avis kunne man i sist uke lese om den store oppslutningen om den nye minibanken, og om kø-tendenser for å få tatt ut kontanter.

Mange liker fremdeles friheten som ligger i å kunne betale medkontanter

– Vår erfaring er at mange fremdeles liker å ha kontantermellom hendene. Se bare på folkebevegelsen "Ja tilkontanter", en raskt voksende gruppe på Facebook med mer enn 20.000 medlemmer, som jobber for friheten til å kunne velge hvordan man vil betale selv. Engasjementet rundtkontanter står i sterk motsetning til hva en samlet banknæring ønsker, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas i en pressemelding.

Minibankene er dyre å drive for bankene. Derfor ser bankene helst at folk bruker kort og digitale løsninger i stedet forkontanter, ifølge Nokas.

– Vi mener kontanter er viktige for å holde samfunnet i gang,selvsagt i kombinasjon med kort- og digitale betalingsløsninger. Nesten daglig får vi henvendelser fra folkfra hele landet som ønsker at vi skal utplassere minibanker etter at bankene har lagt ned sitt tilbud. Med en mer kostnadseffektiv drift er vi i stand til å opprettholde eller utplassere nye minibanker der folk ferdes og der det er behov for kontanter. Flere og flere banker overlater derfor driften av minibanktjenester til oss, sier Mauritzen.

Powered by Labrador CMS